Programa Completo Carnaval Sitges 2013

Amb 50 carrosses, 2.500 persones i 7 dies d’actes lúdics, Sitges espera acollir la visita de 300.000 persones. El Carnaval 2013, que se celebrarà entre el 7 i el 13 de febrer, desplegarà un dispositiu de seguretat de 1.100 efectius.

Color, música, ball, diversió i setmanes prèvies de treball, d’elaboració de carrosses, de cosir les disfresses. La presentació de la Reina i l’Arribo de Sa Majestat Carnestoltes donaran el tret de sortida al Carnaval de Sitges 2013, el 7 de febrer, Dijous Gras. A partir d’aquest moment els actes se succeiran fins el 13 de febrer, quan finalitzarà una setmana intensa d’actes amb l’Enterro del Rei dels Poca – soltes.

El Carnaval de Sitges mobilitzarà més de 2.500 persones disfressades distribuïdes entre 49 carrosses que aixopluguen les entitats Societat Recreativa El Retiro, Casino Prado Suburense, Grups dels Independents, Cases Noves, Poble Sec i Club Natació.

El regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, ha presentat aquest dimecres el programa del Carnaval 2013. El regidor ha explicat quines són les principals novetats d’aquest 2013 i ha destacat “que enguany tornem a fer tots un gran esforç i ajustem un 25% més el pressupost, per la qual cosa vull agrair la tasca de les entitats que ha hagut de fer ús treball addicional”.

El pressupost municipal és de 89.000€. Per la seva banda, el president de la Comissió de Carnaval, Issac Bielsa, ha explicat a més, que es “recupera el Cap de la Vila com a punt de culminació de les rues i per tal de tenir un major control del temps es tornarà a implantar la regulació de les colles al Cap de la Vila en 3 minuts”.

El Carnaval és la celebració que atrau una major afluència de visitants. Durant la setmana de festa, Sitges espera la visita d’unes 300.000 persones. Per vetllar per la seguretat durant aquests dies, l’Ajuntament tornarà a posar en marxa un ampli dispositiu de seguretat format per 1.100 efectius entre Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Creu Roja, Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil. També s’habilitarà un Centre d’Assistència Sanitària al Club de Mar i un de Suport Mèdic al Parc de Can Bóta, a més de les unitats que vetllaran pels participants del Carnaval durant les nits de les rues.

Pel que fa a la mobilitat, Renfe i l’empresa que gestiona el servi d’autobús interurbà, posaran serveis especials.  Rodalies oferirà més 45.000 places addicionals, a la línia R2 sud de Rodalies, és a dir, es posaran en circulació 35 trens més, les nits de dissabte, diumenge i dimarts, que són les que registren una major demanda de transport. En el cas concret de diumenge i dimarts, el servei es reforçarà des de Vilanova i la Geltrú, amb la sortida del primer tren a les 01.21 hores
El Carnaval de Sitges 2013 tindrà un forta presència en aquest web, a <a href=»http://www.sitges.cat/carnaval»>www.sitges.cat/carnaval</a> , i també es podrà seguir mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament. Facebook, Twitter, Instagram i Foursquare oferiran un seguiment minuciós de tots els actes, imatges i serveis relacionats amb la festa.

<strong>Sa Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval </strong>

El personatge masculí més important, Sa Majestat Carnestoltes, arriba a Sitges aquest 2013 de la mà de la colla Panxampla’s. Tot i que compta amb una trajectòria de deu anys, el grup encara no s’havia engrescat mai a organitzar un dels personatges. Aquest any assumeix aquesta responsabilitat i explica que traurà al carrer 74 persones que acompanyaran el Rei dels Poca-soltes.

De moment, Panxampla’s l’únic que ha avançat és que “el misteri i l’humor faran reviure, de les tenebres, un poble, ambientat en el far west”. El grup ha desitjat que “ningú es perdi ni un instant d’aquest Carnaval amb un arribo on no hi hagi temps de pestanyejar, un predicot on ningú pugui badallar, unes visites on ningú pari de riure, unes rues on tothom vulgui participar, i un enterro on ningú podrà plorar”.

Maraka afronta el Carnaval amb el doble repte d’organitzar la figura de la Reina del Carnaval, i també la de la Reina Infantil. Algunes de les membres de la colla ja disposen d’una àmplia experiència en referència a l’organització de la màxima autoritat femenina de la festa amb colles com Carnavàlia o Fantàstik Show. De fet, una de les components va ser la Reina del Carnaval, el 2006.

Durant una setmana, els dos personatges visitaran xatonades, escoles, institucions, equipaments i entitats per decretar la setmana de Carnaval, on són les màximes autoritats.